Edelény - Rólunk


Intézményünk 1997. óta működik, de az eltelt idő alatt rengeteg változáson ment keresztül (fenntartó váltás, szerkezeti átalakulás). 2008. január 1-től az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása, 2013. január 1-től a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lett intézményünk fenntartója. 2013. szeptember 1-én pedig megyei összevonásra került sor, ami a működésünket és feladatellátásunkat nem befolyásolta, hiszen kistérségi feladatot láttunk el az elmúlt években is.
Jelenlegi helyünkön 2006. január 1-je óta vagyunk, amely előzőleg egy általános iskola volt, és 2005-ben került teljes felújításra. Az alkalmazotti és pedagógus státusz 2008. január 1-je óta nem változott, 9 fő szakalkalmazott és 1 fő adminisztratív dolgozó.
Pedagógiai szakszolgálatunkhoz 47 település tartozik. Ellátási körzetünkben 14 általános iskola, 1 középiskola és 21 óvoda van. Térségünkben rohamosan nő az igény a pedagógiai szakszolgálat tevékenysége iránt. Az esetforgalom látványos, számszerű emelkedése, illetve az előjegyzett páciensek nagy száma biztosítja intézményünk létének és működésének fontosságát.