Putnok - Rólunk


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Putnoki Tagintézményének feladata és tevékenységi köre (továbbiakban: Putnoki Pedagógiai Szakszolgálat):
A Tagintézmény 2013. október 21-én alakult, a Putnoki Járás (26 település) területén élő gyermekek, tanulók pedagógiai szakszolgálati ellátását biztosítjuk. A járás területén, azaz a Putnoki tankerületben a köznevelési rendszer intézményeit tekintve összesen 12 óvoda és az azokhoz kapcsolódó 4 tagóvoda működik, a tankerület általános iskoláinak száma 6, valamint további 3 tagiskola vagy telephely. Ezen kívül két középiskola is működik a járásban, mindkettő Putnokon. A tanulói létszám a tankerületben összesen 2116 fő volt az elmúlt tanévben.

A köznevelési törvény szerint meghatározott alapfeladataink:
§  gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás,
§  fejlesztő nevelés,
§  szakértői bizottsági tevékenység,
§  nevelési tanácsadás,
§  logopédiai ellátás,
§  konduktív pedagógiai ellátás,
§  gyógytestnevelés,
§  iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás,

§  kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása.

A Putnoki Tagintézmény jelenleg az alábbi szakszolgálati feladatokat látja el:  
§  szakértői bizottsági tevékenység,
§  nevelési tanácsadás,
§  logopédiai ellátás,

A szakértői bizottsági tevékenységet kizárólag intézményünkben végezzük, a nevelési tanácsadás és logopédiai ellátást túlnyomórészt szintén az intézményben, illetve a köznevelési intézményekben (óvodákban, általános iskolákban) történik.


A Putnoki Tagintézmény a Serényi László Általános Iskolában kapott helyet. Három főállású dolgozóval (1-1 gyógypedagógus-logopédus, gyógypedagógus és fejlesztőpedagógus), valamint egy határozott időre foglalkoztatott adminisztrátorral kezdtük meg a munkát. 2015/2016. tanévben négy főállású pedagógus (1 fő gyógypedagógus-logopédus, 2 fő fejlesztőpedagógus és 1 fő fejlesztőpedagógus-gyógypedagógus jelölt) és egy szakszolgálati titkár biztosítja a feladatellátást.
A szobák felszereltsége a minimális eszközjegyzék előírásainak megfelelnek, de folyamatos pótlást, cserét igényelnek, az eszközöket a Serényi László Általános Iskola biztosítja számunkra.
Jelenleg rendelkezünk:
-                    1 vezetői irodával, mely egyben ügyviteli iroda is,
-                    1 logopédiai szobával és
-                    1 fejlesztőszobával rendelkezünk.

Iroda

Logopédia szoba

Fejlesztő szoba

Fejlesztő szoba